Zumba

*************Corona update****************

Sinds 1 juli mogen we terug binnen sporten met 50 personen. Wij gaan niet met 50 personen tegelijk sporten aangezien we dit niet verantwoord vinden naar de oppervlakte toe. Een coronamaatregel die blijft gelden is dat er gereserveerd dient te worden. Gelieve te reserveren via onze website www.bootiecamp.be. Wij dienen  deze lijst in Coronatijden minimum 2 weken bij te houden. Wij mogen nu binnen sporten met een maximum aantal personen. Annuleer tijdig (minimum 24u op voorhand) je plaatsje indien je niet kan komen. Anderen gaan blij zijn om je plaatsje te kunnen innemen.

Bij binnenkomst dien je je handen te ontsmetten aan het tafeltje waar je aanwezigheid genoteerd wordt. Daarna mag je doorlopen naar een vak. Dit vak is heel de les voor jou bestemd.

***********************************

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Zumba werd bij toeval uitgevonden door Beto Perez. Beto is een celebrity Fitness instructeur die op een dag toen hij een aerobic les moest geven, zijn aerobic cassette bandjes vergat. Hij had in de auto alleen nog wat merengue en salsa nummers liggen. Die bandjes heeft hij toen gebruikt om toch een aerobic les te kunnen geven. Zo ontstond een wereld van Latijns ritmisch geïnspireerde fitness.

Zumba volgt de “aerobic and interval training method”. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 650 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Benodigdheden:
– sportschoenen (geen zwarte zolen)
– sportkledij
– handdoek
– water

Kostprijs:
8 euro per les of 70 euro per 10 beurtenkaart. De kaart is 6 maanden geldig en kan gebruikt worden voor Zumba, BBB en Strong by Zumba. De kaart kan op de 3 locaties (Temse, Waasmunster en Sint-Amands) gebruikt worden.

Wanneer en waar?

Temse: maandag 18u45, donderdag 19u30
Waasmunster: maandag 20u15 en woensdag 19u00
Sint-Amands: donderdag 20u00

Bezoek de Facebook