Zumba

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Zumba werd bij toeval uitgevonden door Beto Perez. Beto is een celebrity Fitness instructeur die op een dag toen hij een aerobic les moest geven, zijn aerobic cassette bandjes vergat. Hij had in de auto alleen nog wat merengue en salsa nummers liggen. Die bandjes heeft hij toen gebruikt om toch een aerobic les te kunnen geven. Zo ontstond een wereld van Latijns ritmisch geïnspireerde fitness.

Zumba volgt de “aerobic and interval training method”. Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 650 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.

Benodigdheden:
– sportschoenen (geen zwarte zolen)
– sportkledij
– handdoek
– water

 

Kostprijs:
7 euro per les of 60 euro per 10 beurtenkaart. De kaart is 6 maanden geldig en kan gebruikt worden voor Zumba, BBB, Piloxing en Strong by Zumba. De kaart kan op de 3 locaties (Temse, Waasmunster en Sint-Amands) gebruikt worden.

Wanneer en waar?

In juli zijn alle locaties gesloten. De lessen starten opnieuw vanaf 05/08/19. In augustus is er een aangepast rooster. U kan dit nakijken via het pijltje naast het tabblad CONTACT. Klik daarna op de gewenste locatie.

Vanaf 01/09/19:
Temse: maandag 18u45, donderdag 19u30
Waasmunster: maandag 20u15 en woensdag 19u00
Sint-Amands: donderdag 20u00

Bezoek de Facebook