Piloxing

Hollywood

Piloxing is een Fitnesstrend die is overgewaaid uit Hollywood. Het is een mix van Pilates voor de flexibiliteit en spieropbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en tot slot zit er ook nog een beetje dans in voor het plezier.

Vivenca Jensen

Piloxing is bedacht door Viveca Jensen, Pilates instructeur, danseres en personal trainer voor meerdere Hollywoord sterren. Piloxing is gericht op vrouwen, maar mannen worden uiteraard niet uitgesloten.

Sleek, sexy en powerful

Het doel van piloxing is dat vrouwen zich “sleek, sexy en powerful” gaan voelen. Door de workout kun je je conditie verbeteren, aan je spieropbouw werken en natuurlijk calorieën verbranden. Het is dus zeker mogelijk om met behulp van Piloxing en goede voeding een mooi strak figuur te krijgen.

Meer over Piloxing

Piloxing is een intensieve uptempo workout waarbij je veel beweegt. Je hebt dus geen tijd om stil te staan en in een hoog tempo wissel je telkens tussen allerlei verschillende Pilates-, boks en dansoefeningen.

Er zit ook verschil in de snelheid van de oefeningen, de ene keer gaat het heel snel en bij een andere oefeningen gaat het weer iets rustiger. Je kunt het dus ook zien als een soort intervaltraining.

Om het nog wat zwaarder te maken kan je tijdens de lessen ook verzwaarde handschoenen gebruiken, maar dit is niet verplicht. Het is dus niet alleen een cardiotraining, maar ook een krachttraining.

Benodigdheden:
– sportkledij
– matje (dit is niet verplicht. Wij hebben er ook ter beschikking)
– eventueel Piloxing handschoenen (niet verplicht. Je kan deze bij ons aankopen)
– handdoek
– water

Kostprijs:
7 euro per les of 60 euro per 10 beurtenkaart. De kaart is 6 maanden geldig en kan gebruikt worden voor Zumba, BBB, Piloxing en Strong by Zumba. De kaart kan op de 3 locaties (Temse, Waasmunster en Sint-Amands) gebruikt worden.

Wanneer en waar? Temse: dinsdag 20u00

 

Be